Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.

Itt vagy most: Programok - Nagykörűi Befőzés Napja

Bor/Gasztro
X

Legyen tele a kamrája! A nyáron megtermelt zöldségek és gyümölcsök aromája, íze és zamata üvegbe kerül, hogy valamit megőrizzünk belőle a hideg téli napokra is. Az otthon eltett savanyúságok és lekvárok természetesen sokkal finomabbak boltban kapható társaiknál, ezért érdemes megőriznünk a „nagyi recepjét” és rászánni némi időt, hogy mi is tudjunk saját befőzésű lekvárral büszkélkedni. Lesz különféle ételek sütése, főzése, kóstolása. Ételek természetes tartósítása: füstölés, savanyítás, préselés. Különböző programok minden korosztály számára.

Nagy Befőzés Napja információk
Minden ősszel elérkezik az a nap, amikor Nagykörűben előkerülnek az üstök, a fakanalak és a befőttes üvegek és kezdetét veszi a hagyományos Nagy Befőzés Napja.
Ez a nap 2016-ban október 8-a lesz, amikor a nyáron megtermelt zöldségek és gyümölcsök aromája, íze és zamata üvegbe kerül, hogy valamit megőrizzünk belőle a hideg téli napokra is. Az otthon eltett savanyúságok és lekvárok természetesen sokkal finomabbak boltban kapható társaiknál, ezért érdemes megőriznünk a „nagyi recepjét” és rászánni némi időt, hogy mi is tudjunk saját befőzésű lekvárral büszkélkedni.
A nagykörűi gasztronómiai programon sor kerül lekvárfőzésre, grillezésre, füstölésre, sül majd kenyérlángos. A szervezők természetesen szórakoztató programokról is gondoskodnak. Éredemes tehát ellátogatnunk Nagykörűre ezen az őszi hétvégén.

Információ: Nagy Befőzés Napja

Lap tetejére