Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.
Úti Tippek

Közzétéve: 2017.04.28. Fri, 17:20, Szerző: Vidékjáró

Top Vidékjáró Utazási Magazin

Minden, ami vidék, minden, ami a szívünknek kedves: úti tippek, térségi ajánlatok, bország-járó és gasztro-road.
A magazin a turisztikai szezon előtt, egy vidékjáró körútra invitálja az olvasókat, hogy hova érdemes ilyenkor tavasszal elutazni, mit érdemes vidéken megnézni.

Top Vidékjáró Utazási Magazin

A Vidékjáró Kft. gondozásában jelent meg a magyar vidék kínálatát bemutató Top Vidékjáró Utazási Magazin, mely a turisztikai főszezon előtt vidékjáró körútra invitálja az olvasókat  Zalába, Nógrádba, Tolnába, Szolnok megyébe, de bemutatja az Őrség programjait, ízeit, hagyományait is.

Minden top

A magazin a vidéki Magyarország hagyományain, kultúráján, népi ízein keresztül mutatja be a top falvakat, a top vidéki városokat, a top termelőket, a sokszínű vidéki Magyarországot, ráadásul a SZÉP-kártya május 31-i lejáratának közeledtével számos SZÉP kártya elfogadóhely kínálatát is ismerteti.

A Top Vidékjáró Utazási Magazin az újságárusoknál, a MOL és OMV benzinkutaknál, valamint a Tesco, Interspar és Auchan üzleteiben kapható.

Szalafő

Szalafő lakói híresen jó vendéglátók, jelentős számú vendégházuk van a községben és falumúzeum formájában megőrizték és bemutatják az őrségi népi építészet emlékeit.

Az Őrség jellegzetes településtípusai a dombtetőkre épült házcsoportok, a szerek. Itt nincsenek utcanévtáblák. A hét szerből álló falu legértékesebbje a legmagasabb dombon álló – pacsirtáról (pityerről) elnevezett – Pityerszer, ahol eredeti helyükön és környezetükben csodálhatjuk meg hogyan építkeztek elődeink, az Őrségi Népi Műemlékegyüttest 150-200 éves épületeit érdemes megcsodálni. 

Gatter fogadó

Engedjék meg, hogy bemutathassuk az őrségi szálláshelyek közül kiemelkedő Gatter fogadót, mely a Szalafői szállások közül egyedülállóan alkalmas 53 fő elhelyezésére. A közel 300 éves tölgyfa (mely az Őrség legidősebb fája) különlegessé teszi a hatalmas kertet. A fogadót egy közel 100 éves fűrészüzemből alakítottuk át, megőrizve annak természetes jellegét. Még ma is látható a régi „Gatter” (fűrészgép) illetve az akkor használatos szerszámok, ami ritkaság számba megy az őrségi vendégházak között. Az Őrségi Nemzeti Park állatvilága és növényvilága a ülönböző tanösvényeken való túrázás során fedezhető fel. Az őrségi falusi turizmus keretein belül sajt- és tökmagolaj,dödölle,rétes készítés, kópickötés, fazekasság is megtekinthető az Őrség helyi mestereinél.

Horog étterem  & Delicatesse

Vidéki hangulat, polgári vendéglátás, színvonalas étterem, komplex szolgáltatások ,egy hangulatos étterem , a Szekszárdi borvidék spirituális központjában , Szálkán.

Egyedi ínyencségek a szekszárdi borvidékről  a piros paprikától, a mézen át a s szárított fűszerekig.

Ha nem csak egy étteremre vágyik, ha Önnek is fontos: a sváb és sárközi gasztronómia hagyományainak őrzése, a  helyi termékek és alapanyagok használata, a hal és vad ételek ízorgiája, a kiváló szekszárdi borok és a folyamatosan megújuló ételválaszték.

Aki az őrségben hosszabb időt tölt el, annak érdemes kihasználnia az osztrák és a szlovén határok közelségét. Hamar átjuthatunk valamelyik szomszédos országba, körülnézni, vásárolgatni, de természetesen itt is több értékes műemléket, látnivalót találhatunk.

Címkefelhő: szállások, Éttermek, Folklór/hagyományörző, Programok, Bor/Gasztro
Lap tetejére