Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.
Úti Tippek

Közzétéve: 2017.06.14. Wed, 11:12, Szerző: Vidékjáró

Top 5 vidéki város a Múzeumok Éjszakáján

Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerül Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat méltán népszrű program az egész országban. Budapest mellett számos vidéki város készül különböző programokkal, hogy a kultúra kedvelők exkluzív élményekkel térhessenek haza.

Debrecen

A Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne az idei évben Debrecen lesz, a rendezvény fő témája ebben az évben az értékőzés. Egy kedvezményes karszlag vásárlásával a debreceni "Múzeumi negyedben" a következő helyek látogathatók: a Déri Múzeum, a MODEM, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza, a Református Kollégium Múzeuma és a Református Nagytemplom.  A 2017-es év legnagyobb szenzációja Bocskai István erdélyi fejedelem uralkodói jelvényének és fejedelmi botjának bemutatása lesz a Déri Múzeumban. Emelltt a Báthory István fejedelmi botja és buzogánya is kiállításra kerül a Déri Múzeumban, melyet a Magyar Nemzeti Múzeum adott kölcsön a városnak a rendezvény idejére. A fent említett programok mellett koncertekkel, előadásokkal és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket Debrecen főbb nevezetességeinél. 

További információkért látogasson el a www.muzej.hu vagy a debrecen.hu oldalakra.

Gyula

Gyulán a következő helyszíneken várják programokkal a résztvevőket: Almásy-kastély Látogatóközpont, Kohán Képtár, Erkel Ferenc Emlékház, Ladics Ház, Gyulai vár. Az egyik legígéretesebb programnak a városban a Szigeterőd alapjai című vetítés ígérkezik, melyet a várfalon lehet megtekinteni. Nincs is érdekesebb nyári program, mint egy filmvetítés megtekintése a várfalon, mely mellett a helyiek napi rendszerességgel elhaladnak. Az Almásy-kastélyban a Boszorkányperek című tematikus tárlat és a Pirulni szabad (nagykorúaknak ajánlott) tematikus tárlat érdekes kuriózum lehet az ide érkezőknek. 

Természetesen Gyulán is lesznek kísérőproramok, mint például tűzzsonglőrök, török zene a toronyból, arisztokrata játékok és mesék keletről. 

További információkért látogasson el a www.muzej.hu vagy a http://www.gyula.hu/ oldalakra.

Győr

A győri Múzeumok Éjszakája ebben az évben június 23. és 25. között kerül megrendezésre a város különböző pontjain. A 11 múzeum mellett különböző koncertekkel, filmvetítésekkel és street food kiállítókkal kedveskednek a közönségnek. A Food Truck Show a Rómer Ház mellett kap helyet. Szombaton a Napóleon-házban az Üzenj művészettel! program keretében megismerkedhetnek a Mail-art művek készítésével a kollázs technika segítségével. A Magyar Ispitában pedig „Fénybrigád és meghívottjai” Kortárs ólmozott üvegfestészeti kiállítás várja a műkedvelőket. Ha gyermekkel érkezik a rendezvényre, akkor érdemes kipróbálni a mézeskalács készítést a Fruhmann-házban.

További információkért látogasson el a www.muzej.hu vagy a http://www.gyor.hu/ oldalakra.

Eger

A Dobó István Vármúzeum és az Egri Vár is részt vesz az idei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton. Ezen az estén interaktívan ismerkedhetnek meg az egri és a magyar történelem legfontosabb eseményeivel. Emellett tudományos és ismeretterjesztő módon ismertetik a friss kutatási eredményeket, valamint megtekinthetik a múzeum műhelytitkait is. A gyermekek számára is érdekes lehet a hagyományőrző fegyverbemutató és a zenés-táncos programok. Az egyik legérdekesebb programnak a fáklyás történelmi séta a Kazamatákban ígérkezik.

További információkért látogasson el a www.muzej.hu vagy a http://www.eger.hu/ oldalakra.

Keszthely

Aki pedig épp ezen a hétvégén, a Balaton partján nyaral, annak javasoljuk, hogy látogasson el Keszthelyre, mert itt is kiemelt programokkal várják az érdeklődőket. Többek között bemutatásra kerül a keszthelyi zsinagóga, ami varázslatos élményt nyújt az egész családnak. A Csigaparlamentnél gyertyafényes kivilágítással, népviseletes és reneszánsz ruhába öltözött vendégvárók színesítik a programot. Emellett érdemes megtekinteni a veterán traktorokat működés közben. Szent Iván-nap alkalmából pedig tűzgyújtással, rontásűző és egészségvarázsló rituálékkal, népi dallamokkal készülnek a szervezők.

További információkért látogasson el a www.muzej.hu vagy a https://www.keszthely.hu/ oldalakra.

Lap tetejére