Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.
Úti Tippek

Közzétéve: 2017.06.12. Mon, 15:29, Szerző: Vidékjáró

Top 5 levendula lelőhely

Tudtad, hogy a hazai levendulás eseményeket a francia levendula virágzásához igazítják? A virágzás június első hetében kezdődik, június második-harmadik hetében éri el a csúcsát, és ha nincs nagy forróság, két hétig is eltart. Tihanyon és Pannonhalmán kívül vajon hol vannak még nagy levendula lelőhelyek?

Dörgicsei Levendula Major, Dörgicse

A majorban több mint 30 különböző levendulafajta várja a kíváncsi látogatót, amiket a különleges formában ültetett, és kortárs szobrokkal díszített bemutatókertben sétálva lehet megtekinteni. A Majorban az orvosi levendula mellett egy hektáron virul a hibrid levendula, melynek köszönhetően a Major még júniusban is teljes virágpompában várja a levendula szerelmeseit.

A kertlátogatástól a látványlepárlásig számos kézműves, ismeretterjesztő és kulturális program választható, melyekre előzetes bejelentkezéssel csoportokat is várnak. A mintaboltban saját termékeik: bio levendula illóolajok, virágvizek, aromaterápiás, kozmetikai, kulináris és ajándéktermékek kaphatók. A turistákat a Major teakeverékei, biokávé, makrobiotikus levendulás teasüti és más harapnivalók várják. TOVÁBB

Levendula-Farm, Hőgyész

A Levendula-Farm a tolna megyei Hőgyész déli, délnyugati fekvésű lejtőin terül el. A francia levendula egy háromhektáros levendula-mezőn terül el, ahol a termesztéstől a betakarításig minden természetes körülmények között zajlik. Fő termékeik: levendulaolaj, levendulavíz, koszorúk, zsákok, ajándéktárgyak, levendulaméz.

Levendula Porta, Kékkút

A kékkúti Levendula Porta egy családi gazdaság, ahol falusi vendégasztallal, programszervezéssel és különleges egyedi termékek előállításával foglalkoznak: levendulaszörp, levendulazselé, házi sajtok. Levendulaszüret idején levendulaséta programokat szerveznek.
Magyar Provence Levendulabirtok, Monoszló

A mintegy nyolchektáros levendulabirtokon június 10-től július 15-ig lehet virágzó levendulát találni. A szezon tehát jóval hosszabb, mint más területeken (pl. Tihanyban vagy Pannonhalmán). A betérő vendégek június 10. és július 15. között szedhetnek maguknak levendulát.

Bakonybél

A Szent Mauriciusz Monostorban bencés szerzetesek ápolják, gondozzák gyógynövénykertjüket és levendulás kertjüket. A három hektárnyi területen fekvő arborétumokban és az ökológiai gazdálkodással művelt gyógynövénykertjükben található levendula is, ami szakvezetéssel látogatható és az ebből készült termékeik is megkóstolhatóak.

Lap tetejére