Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.
Úti Tippek

Közzétéve: 2016.08.18. Thu, 20:20, Szerző: Vidékjáró

Kora nyári kirándulás Hévízen

A kellemes napsütés áldásos hatását kihasználva, aki teheti, kirándulni indul az ország valamely szegletébe. Nem is találhatnánk ehhez jobb helyszínt, mint a gyógy taváról világhíres fürdővárost, Hévízt!

Viszont joggal kérdezi bárki, hogy ha nem tud úszni, vagy nem szereti a tavakban való fürdést, vagy épen kirándulni, wellnessezni vágyik, akkor miért jöjjön ebben a gyönyörű kisvárosba? A kérdésre számtalan válasz adható, ezekből csemegézzünk most néhányat!

Az akár több napos kirándulásunk törzshelyét nem is tehetjük máshova, mint a több évtizede a magyarok körében leismertebb és joggal a mai napig legkedveltebb két Hunguest szálloda valamelyikébe, a Hélios-ban vagy a Panorámába. Mind két szálloda a lehető legjobb ár/érték arányba nyújt kellemes pihenést, és remek kiindulási pontot megfizethető áron Hévíz és környékének bejárására.

Legjobb, ha a település megismerését a „Dotto” kisvonattal kezdjük, mely a Hélios szálloda recepciójától indul, és a város összes nevezetes pontját érinti, le és felszállási lehetőséget biztosítva. A virágos település versenyen is győzedelmeskedő város szebbnél szebb részeiben gyönyörködve minden képen szálljunk le a hajdani „Rizling Platz”-nál, vagyis a fedett városi fürdő épületénél. Innen indul az a virágos park, ahol a sétányon a híres gyógy tó megközelíthető, amit minden képen tekintsük meg mint Hévíz fő látnivalóját, a híres tavirózsákkal, jellegzetes fürdőépületeivel.

Másik irányba indulva a sétáló utcákon üzleteket és hangulatos kávézókat, remek fagylaltozókat találunk, de a városban rendszeres rendezvényeknek is ez a rész ad otthont. Itt találunk több lehetőséget a helyben és környéken található borok kóstolására is, ha nem szeretnénk kimenni a szőlőhegyre, de a közeli piacon helyi termékeket is vásárolhatunk.

Feltétlenül használjuk ki a kisvonat adta lehetőséget, és utazzunk ki a végállomásához, az Egregyi szőlőhegyig, mely a település kulináris központja! Az egyetlen, szépen kiépített úton haladva csodálatos panoráma tárul a szemünk elé, és nincs ez máshogy akkor sem, ha valamelyik hangulatos borozó teraszászán fogyasztunk néhány finom falatot, hogy a remek borok jobban csússzanak, miközben cigány vagy harmonika zene gondoskodik a megfelelő hangulatunkról!

De semmi képen ne hagyjuk ki a sétány végén található, Hévíz kiemelkedő műemlékét, az Árpád kori templomot, mely szépen felújított állapotban várja a látogatóit, festői környezetben.

Mielőtt visszaindulnánk a városba, a kisvonat állomása mellett található impozáns templom mögötti területen található Hévíz város másik híres műemléke, a római település maradványa, és a leleteket tartalmazó múzeum. Az uniós támogatásból megvalósult projekt része egy kneip park, egy természetes anyagok felhasználásával létesített játszótér, és egy színpad is. A kisvonat indulása előtt látogassuk meg a múzeumot, próbáljuk ki az egészséges, természetes, „talpmasszázst” és pihenjünk egy kicsit a hangulatos parkban.

Visszaérve a szállodánkba vegyük az irányt a rengeteg szolgáltatást nyújtó gyógy centrum területén található, a gyógy tóval megegyező összetételű vizet tartamozó termálmedencébe, vagy a számtalan élményelemmel és szaunával tarkított wellnessbe. A bőséges svédasztalos vacsora után, minden este zenés esten lazíthatunk a bárban.

Viszont ha „spotosabbak” vagyunk, akkor kezdjük a reggelt a fűtött vizű, kerti úszómedencében egy jó úszással, majd pattanjunk a recepción bérelhető márkás kerékpárok egyikére. Utunk során ne hagyjuk ki a gyógy tavat körbejáró sétányt, majd az alig pár kilométeres, vadregényes jól kiépített kerékpárúton tekerjünk át Keszthelyre. Akik inkább a természetbe való sportolást részesítik előnybe, azoknak remek ajánlat a Kis-Balaton drót szamárral való felkeresése. Ezen kirándulások lehetőségeiről a www.west-balaton.hu oldalon olvashatnak bővebben, vagy a szálloda recepcióján kaphatnak tájékoztatást.

Akik a kisvonat helyett a kerékpározást választják, de nem szeretnének bajlódni a drót szamarak elhelyezésével, azoknak remek alternatíva a város teljes területét behálózó „He-BI névre hallgató bérkerékpár hálózat. A fővároshoz hasonlóan itt is számos helyen felpattanhatunk rájuk, és le is tehetjük a tározókba, amíg inkább a sétát vagy a nézelődést választjuk. Élménynek sem utolsó, és remek segítségünkre lehet a távolságok könnyed leküzdésében.

Hévíz város szinte mindig tartogat programlehetőségeket az idelátogató turistáknak, ezekről, és a város aktuális kínálatairól részletesebben a www.heviz.hu weboldalon olvashatnak.

Természetesen rengeteg felfedezni való lehetőséget tartogat a település a vendégeknek, és a választott szállodánk is ezernyi egyéb szolgáltatással kedveskedik (a vendégek többsége legalább egy hétre érkezik, és senkinek sincs alkalma unatkozni…), de ezeket, a leírtakkal együtt inkább személyesen kell megtapasztalni! További információk a lehetőségekről a www.hunguesthotels.hu weboldalon találhatók.

Lap tetejére