Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.
Úti Tippek

Közzétéve: 2016.03.24. Thu, 17:23, Szerző: Vidékjáró

Kastélynézőben Misefán

Nemesrádó nincs messze Misefától, és nyaranta egy kisebb gyerektársasággal többször is elsétáltunk a régi kastélyhoz, bújócskáztunk az ősfás parkban, és a kastély maradványait nézve álmodoztunk arról, milyen lehetett itt élni, amikor még a tulajdonosok és vendégeik rokokó ruhában sétáltak az ősparkban. A kastélyt a XIX. században Fábiánics Ignác királyi főtanácsos és főjegyző építtette.

Az évtizedek múltak, és ma Misefára látogattam, kastélynézőbe hívtak. Az apró falu még mindig csak néhány utcából áll, de a házak közt sok az új építésű, tatarozott, és a domboldalon lévő zártkertekben jó levegőre vágyó egerszegiek kezdik már a tavaszi munkákat.

A Misefa Kastélyszálló stílusos szálláshellyé alakult, wellness központtal és jó étteremmel, ingyenes Wi-Fi-vel. Környezetében kétszáz éves őspark csábít sétára, a négy hektáros arborétumban saját fát is ültethet a vendég, ami évtizedeken át hirdetheti a nevét és hogy vendége volt a Misefai Kastélynak.

Zuhanyzós, vagy fürdőkádas szobák közül választhatnak, amelyekben tévé várja a sorozatoktól elszakadni nem tudókat. A fürdőházban pezsgőfürdő, szauna és merülő medence, szolárium és fitnesz gépek gondoskodnak a lazításról. Nyáron a medence mellett koktélbárral, valamint kerti grillel járnak a vendégek kedvére.

Az épület egyetlen része, amely nem igényelt teljes rekonstrukciót, a csehsüveg boltozatú pince, amely ma csoportok fogadására alkalmas étterem látványkonyhával, régi magyar és nemzetközi ételkülönlegességekkel, vadspecialitásokkal, az ország legjobb boraival. Konferenciaterme, kandallóval díszített könyvtárterme és télikertje, teraszhelyiségei kitűnően alkalmasak baráti összejövetelek, családi rendezvények, továbbképzések megszervezésére és lebonyolítására. Kandallós könyvtárterem, emeleti tréning, biliárd nagyterem színesíti az ott nyaralók életét.

Sokan, amikor esküvőjükre romantikus színhelyet keresnek, eszükbe jut a Misefai Kastély, egymásnak adják a kilincset, fő vonzerő, hogy a menyasszony, mint egy hercegnő vonulhat le a lépcsőkön a rá váró vőlegényhez.

A Misefa Kastélyszálló a 76-os főút mellett, Zalaegerszeg és Keszthely között van. Hogyan jutunk el a kastélyhoz? Van buszjárat, aki pedig kocsival érkeznek, azok számára ingyenes a parkolás. A tulajdonosok kedvességére jellemző, hogy akár Zalaegerszegre is elmennek a bejelentett vendégért, vagyis biztosítják a transzfert.

A kastélyban szívesen elmondják, milyen szórakozást kínál a világ a kastélyon kívül. A környéken lovagoltatásra alkalmas lovas pihenő, körhalastó szabadtéri színpad, szabadidőközpont várja a vendégeket.  A horgásztó környezetében játszótér, sportterület és horgászstégek vannak. A halastó számos védett madár, így a nagy kócsag, a szürke gém, a fehér gólya és a tőkés réce élőhelye. Közel van a Balaton, és a Kis-Balaton vízi világa. Zalaegerszeg 15 kilométerre, Keszthely pedig 25 kilométer távolságban van Misefától. Jelentős a gyógyfürdők közelsége (Zalakaros 35 km, Hévíz 20 km, Kehidakustány 15 km, Zalaszentgrót 26 km, Zalaegerszeg 18 km).

Furcsa a község neve: Misefa. De a kastély tulajdonosa szívesen elmeséli az erről szóló helyi legendát: mivel a falunak sokáig nem volt temploma, egy nagy diófa árnyékában tartották a miséket, és e fát nevezték volna misefának.

Télen disznóvágást tartanak, ahol - mint a régi időkben - a feldolgozás után disznótoros várja a vendégeket, csoportoknak pedig borkóstolót és zenés mulatságot rendeznek. Bár a vendégek zöme a nyugalmat kereső idősebbekből tevődik össze, de a fiatalok is sűrűn visszajárnak ide üdülni, akiket a kastély régmúltat idéző hangulata vonz.

A környéken található további érdekes helyszínekért és látnivalókért pedig látoasson el a www.videkjaro.hu oldalra. (X)

Címkefelhő: Várak, Kastélyok, Hotel
Lap tetejére